Block title
Block content

Maatwerk MDF letters in 3D. Kies zelf een lettertype en hoogte. Ontvang een prijsofferte en bestel je letters op maat.

3D letters
Bedrijfslogo in MDF
Naam kinderkamer in MDF

Letters kopen

Materiaal

MDF is plaatmateriaal van geperste fijne houtsnippers. Het is egaal, stevig en toch zacht om te frezen. Ook het gewicht valt goed mee, zodat gefreesde letters niet zwaar worden. Door het egale oppervlak is MDF ideaal om te verven of lakken. De standaard dikte is 10mm. Andere diktes kunnen ook besteld worden na afspraak.

Diktes en afmetingen

De standaarddikte van onze MDF letters is 10mm. Andere diktes kunnen op aanvraag ook besteld worden. Andere verkrijgbare diktes zijn: 3 - 4 - 6 - 9 - 12 - 15 - 18 - 22 - 25 - 30 - 38 mm.

Toepassingen

3D letters op maat. Enkele mogelijkheden op een rijtje.

Bedrijven en kantoren

Voor kantoorruimtes en infobalies zijn 3D letters erg leuk. De naam van je bedrijf, of de URL van je website in 3D. Het logo mooi uitgewerkt in MDF. Of signalisatie binnen het bedrijfsgebouw. Pijlen of afdelingsletters. Infoborden of XL letters.

MDF schilderen

Tips om MDF mooi en egaal te schilderen. MDF materiaal heeft als kenmerk dat het geperste hout makkelijk vocht opneemt. Om die reden dien je het te verven materiaal te voorzien van een grondlaag. In de lokale hobbywinkel verkopen ze grondverf voor hout. Na het drogen, lichtjes opschuren en stofvrij maken, kan de kleurlaag aangebracht worden. Hiervoor gebruik je best een acrylverf. Deze heeft als kenmerk dat het snel droogt. Je kan kiezen tussen zijdeglans of hoogglans. Meestal dien je 2 kleurlagen aan te brengen.

MDF verf

Geschikte verf voor MDF vind je in de betere doe-het-zelf zaak (Gamma of Karwei bijvoorbeeld). Kies een grondverf voor hout. En een watergedragen lakverf als kleurlaag. Welke kleur kies je? Verfkleuren worden benoemd als RAL kleuren. Bekijk hier een lijst met alle RAL kleuren. Tip: heb je ook al eens aan iets speciaals gedacht qua verf? Denk aan:

  • Goud of zilver verf
  • Zwarte bordverf (kan je met krijt op tekenen)
  • Glow in the dark verf
  • Glitterverf
  • Fluo-verf

Creatieve verftechnieken

Je kan de letters een gewoon egaal kleurtje geven. Maar voor de creatievelingen onder ons mag het misschien ietsje specialer zijn. Er zijn verschillende verftechnieken. Al ooit gehoord van patineren, craqueleren of greywash? Neem dan maar eens een kijkje op de blog verftechnieken.nl.

Stappenplan MDF verven

Nog even samenvattend: hoe ga je stap voor stap te werk?

  • MDF stofvrij maken met een licht vochtige doek
  • Grondlaag geven (randen best met penseel)
  • Na drogen licht afschuren en stofvrij maken
  • Kleurlaag geven
  • Indien nodig een 2e kleurlaag geven

Op de website van gamma staat ook een handig stappenplan om MDF te verven.

Letters kopen