Block title
Block content

Trouwplannen in 2023? Zoek je een origineel gastenboek voor je huwelijk of jubileum? Dan zijn grote houten letters misschien wel een leuk idee. Een erg mooi alternatief gastenboek. Het leuke van de letters is dat je ze 4 keer kan gebruiken!

Letters bestellen

Gastenboek huwelijk
Origineel gastenboekmore_vert

Origineel gastenboek

Originele huwelijksfotoclose

Op zoek naar een origineel gastenboek voor je bruiloft? Stuur een mailtje naar liene@liefenleuk.nl voor meer info.

Technische gegevens

Meestal worden de grote letters gemaakt op 60cm hoogte. 2 letters en het ampersand-teken op 60cm hoogte geven voldoende schrijfoppervlak. Het lettertype arial is strak en vol, en geeft zo veel schrijfoppervlak. Georgia is iets specialer, maar wat slanker, dus iets minder schrijfoppervlak.

Letters bestellen

Op het internet circuleren heel wat leuke ideeën voor een gastenboek. Een photobooth, een videobooth, een mooi boek... Allemaal leuke gastenboeken, maar die verdwijnen achteraf in een kast, of worden bewaard op een pc. De grote letters hang je in de hal of de woonkamer tegen de muur, en laten je dagelijks herinneren aan de mooiste dag van je leven.

De grote letters kan je ook gebruiken bij je huwelijksreportage. Vaak worden de initialen van het huwelijkspaar genomen, en het &-teken. Maar je kan natuurlijk ook een hartje nemen, of een +-teken. Het ampersand-teken is erg leuk om te gebruiken in de foto's. Een echt symbool van verbondenheid. Dat spat zo van de foto.

Gastenboek
Gastenboek huwelijkmore_vert

Gastenboek

Gastenboek huwelijkclose

Laat een origineel gastenboek ontwerpen

Gastenboek huwelijk
Gastenboek huwelijkmore_vert

Originele huwelijksfoto

Gastenboek huwelijkclose

Laat een origineel gastenboek ontwerpen

Originele huwelijksfoto
Originele huwelijksfotomore_vert

Originele huwelijksfoto

Originele huwelijksfotoclose

Inkom huwelijk entree

Entree huwelijk

Je kan de letters ook bij de entree van het huwelijksfeest plaatsen. Een echte eye-catcher. Leuk als je de letters dan schuin rechtop plaatst, zodat ze goed zichtbaar zijn. Je kan dit makkelijk doen door een steuntje te voorzien achter de letters. De letters kunnen rechtop gezet worden met een voetje of een plankje met groef.

Een ander idee met letters voor je bruiloft zijn lichtletters.

Gastenboek

Wanneer je de letters lakt met een matte verf, kan je ze gebruiken als gastenboek. Met een fijne viltstift kunnen de gasten van het trouwfeest een boodschap voor jullie achterlaten. De initialen van het bruidspaar vol met persoonlijke wensen van de gasten. Een prachtige herinnering aan deze mooi dag. Een erg goedkoop en origineel idee voor een gastenboek.

Fotoshoot

Bij een huwelijk hoort natuurlijk ook een fotoreportage. Een fotoshoot doe je bij voorkeur op een voor jullie speciale locatie. Nog geen idee waar naartoe? Check hier een lijst met de mooiste fotolocaties in België en Nederland. Of een andere is spotshare.nl.

Ok, dus als je een leuke locatie hebt gevonden, is het tijd om origineel uit de hoek te komen. Attributen kunnen hierbij helpen. Een mooie oldtimer, een oude fiets,...maar hey! Ik maak mooie houten letters en figuren. Dus daar kan je misschien ook iets mee? Jullie initialen, mooi wit of goud gelakt. Of "Mr & Mrs" in een leuk lettertype. Zo'n speelse letters geven de fotoshoot een persoonlijke touch.

Muurletters

Wow! Wat een feest was dat! Fan-tas-tische bruiloft! Moe maar voldaan pak je al je spullen bij elkaar. En dan kom je bij het gastenboek. Benieuwd lees je alle leuke, persoonlijke wensen van vrienden en familie. Leuk zeg! Zo'n mooie woorden! De letters kan je nu een mooie plaats geven in je huis. De woonkamer, of op de slaapkamer. Dagelijks wordt je herinnerd aan de mooiste dag uit jullie leven.

Letters schilderen

De houten letters worden ongelakt geleverd. Dus zonder een kleurlaag. Je kan MDF erg makkelijk kleuren. Zelf doe ik het zo:

  1. Grondlaag geven (witte houtverf primer)
  2. Lichtjes opschuren en stofvrij maken
  3. Kleurlaag geven

Het schilderen zelf kan je door een spuitbus of spuitpistool te gebruiken. Of gewoon met een verfroller kan ook. Zeker voor zo'n grote letters is ook een verfroller een prima idee.

Qua kleur wordt er vaak gekozen om de letters wit te spuiten. Deze kan je dan beschrijven met een zwarte viltstift. Maar ook zwarte letters zijn heel mooi. Je kan dan een witte of gouden stift gebruiken. Dit geeft een heel mooi resultaat. Meer info nodig? Tips over MDF schilderen.

Bestel je letters