Block title
Block content

Houten letters voor je interieur. Wat kan je daar zoal mee? Ben je zelf een beetje creatief? Dan kan je er echt heel leuke dingen mee doen. We tonen enkele ideeën om zelf mee aan de slag te gaan. De beste DIY tips voor houten letters op een rij.

Bestel je letters

Houten letter met glitters

Letters met glitters

Hou je van een beetje bling-bling? Dan is een letter of tekst met glitters helemaal je ding. Wat heb je nodig? Lijm en een busje glitters. Bij een online hobbywinkel als Pipoos kan je dit zeker bestellen. Strijk je letter in met de lijm, en strooi daarna de glitters erover. Vergeet ook zeker de zijkanten van de letter niet.

Letter met legoblokjes

Legoblokjes

Hoe cool is dit? Een letter bekleed met legoblokjes! Je hebt vast nog wel ergens een doosje LEGO staan. Toch niet te vinden? Zoek ze dan eens op marktplaats. Met de blokjes maak je een leuk en kleurig patroon. Wat lijm aanbrengen op de letter, en blokjes plakken maar.

Creatief met kurk

Heel leuk, en een mooi idee om die talloze wijnkurken te recycleren: houten letters bekleed met kurk. Nu bedenk ik me wel dat de wijnflessen tegenwoordig steeds meer draaistoppen of plastic kurken hebben ipv de traditionele kurk. Maar goed. Je kan er vast wel ergens aan geraken. Je kan de kurken rechtop plaatsen. Zorg ervoor dat je ze even lang maakt, om een mooi effect te krijgen.

Een andere manier is om de kurken dwars door te snijden, en dan in de lengte te gebruiken. Zo zie je ook de print op de wijnkurk. Helemaal classy!

Letters bekleden met kurk
Houten letters met kurk

Foto letter

Foto op letter

Een leuk idee: je letters bekleden met foto's. Een top combinatie van designletters en mooie herinneringen.

Hoe ga je te werk? Best geef je de zijkanten van je letter een kleur. Ga je voor zwart-wit foto's? Dan kan je de zijkanten best wit of zwart verven. Wanneer de verf droog is, schuur je de voorkant en achterkant van de letter nog eens licht op. Zo is de ondergrond voor de foto's mooi egaal. Kies een paar leuke foto's uit, en leg ze op de letter.

Tevreden over de compositie? Dan kan je starten. Bestrijk de letter met lijm, en plak de foto's erop. De uitstekende delen snijd je weg met een stanleymes of cutter. En hoppah! Klaar zijn je 100% persoonlijke designletters!

Letter met landkaart

Letters met een landkaart

Haal de vakantie in huis! Zoek een oude atlas, en haal er een leuke geografische kaart uit. Liefst van een land of vakantiebestemming van je dromen. Of een leuke historische kaart. Deze gebruik je als patroon voor het bekleden van je letter.

Check even of de kaart die koos de letter helemaal kan bedekken. Anders moet je gaan patchen, en dat ziet er minder leuk uit. Strijk je houten letter in met wat lijm. Plak de papieren kaart erop. Snij de randen bij met je cutter. En klaar is kees. Een heerlijk mooie decoratieve letter, die het vakantiegevoel helemaal boven haalt! Huray Holiday!

Letter op kader

Met een kader

Houten letters in een kader. Of op een kader met een leuk patroon. Voor de achtergrond kan je een effen kleur gebruiken. Of een foto groot laten afprinten. Of een mooie prent uit een oud boek of oude strip.

Op doek of achter glas. Je kan het zo gek niet bedenken. De eerste letter van je kinderen. Of van je familienaam. Of een leuk MDF figuurtje.

Letter met touw

Letter met touw

Bekleed je letters met touw. Strijk eerst je letter in met lijm. Wikkel daarna je houten letter in met touw. Dit kan een typisch touw op bol zijn. Bijvoorbeeld touw uit hennep. Versier of decoreer met leuke attributen naar keuze.

Letter met koperen eurocentjes

Koperen centjes

Wil je van je koperen eurocentjes af? Die kan je gebruiken als bekleding voor je decoratieletter. Met wat goede lijm en een zak vol koper geld leg je de letter helemaal vol. Heel leuk om je woonkamer mee te decoreren. Of ook een origineel idee om cadeau te doen.

Stripfiguren

Letters beplakt met strips

Vet cool, zo'n letters met strip prints. Zoek een leuke, oude strip. Selecteer enkele leuke plaatjes of pagina's. Bestrijk de achterkant met behanglijm. Plak de letters erop. Laat even drogen. Nadien bijsnijden met eens stanleymes (cuttermes). En klaar zijn die mooie stripletters!

Alfabet letters

Een collage van verschillende lettertypes en groottes tegen de muur. Het hele alfabet, van A tot Z. Iedere letter geef je een eigen print of kleurtje. Toegegeven, best wel wat werk. Maar hey, het resultaat mag er dan ook zijn. Dus waar wacht je op? Aan de slag!

Alfabet letters

Lichtletters

Je kan zelf ook lichtletters maken. Bestel je MDF letters bij lief en leuk. Teken de gaten af in de letter. Frees de gaten uit met een ronde frees. Maak een lichtsnoer met een prikkabel. Je zelfgemaakte marquee letters zijn klaar! Je kan de houten letters ook bestellen met de gaten reeds vooraf ingefreesd.

marquee letters

Bestel je letters